Binnenveringmatrassen

 1. Home
 2. /
 3. Matrassen
 4. /
 5. Binnenveringmatrassen

Binnenveringmatrassen

Binnenvering matrassen zijn zeer veerkrachtige matrassen waarbij de kern uit een ‘pakket’ veren bestaat.

De bekendste 2 types zijn:

 1. Pocketveringmatrassen
 2. Bonnell Binnenveringmatrassen

Matrassen met een metalen veren interieur worden om vele redenen toegepast in de projectmarkt. Dit komt omdat deze type matrassen vele voordelen hebben. De belangrijkste zijn:

Bonnellmatras open met badstofhoes | Uw Bed Professional

Bonnell binnenveringmatrassen

Bonnellmatras open met badstofhoes | Uw Bed Professional

Bonnell binnenveringmatrassen

Pocketveer matras Sleepfresh | Uw Bed Professional

Pocketvering matrassen

Pocketvering matras gestoffeerd | Uw Bed Professional

Pocketvering matrassen

 1. Hygiëne en goede ventilatie. Doordat er tussen de veren veel lucht zit, wordt bij elke beweging die lucht in beweging gebracht. Hierdoor gaat een matras ademen en kan daardoor zijn warmte en vocht kwijt.
 2. De typische vering. Binnenvering is van gehard staaldraad gemaakt dat door zijn wendingen een bepaalde veerkracht en door zijn hoogte een bepaalde veerweg krijgt. Dit is niet te evenaren door welk product dan ook en dat maakt een binnenveringmatras uniek in zijn comfort.
 3. Goede combinatie met boxsprings. Om het unieke comfort van een boxspring / hotelbed te verkrijgen moet je een verende boxspring combineren met een binnenveringmatras. De dubbele verende laag zorgt voor het unieke boxspring/ hotelbed gevoel.
 4. De hoogte van de veren maakt het mogelijk om betaalbare, relatief dikke, matrassen te maken die nog goed te hanteren zijn.
Doorsnede 7-zone Pocketmatras met dubbeldoek | Uw Bed Professional

Pocketvering matrassen

Pocketveringmatrassen zijn verende matrassen die een samengestelde kern hebben van pocketveren, vilt (drukverdeler) en schuim. De kwaliteit van deze materialen kunnen zeer verschillend zijn, waardoor de juiste samenstelling en combinatie van grondstoffen de uiteindelijke kwaliteit en comfort bepaalt.

Matras gestoffeerd met 5-slags Bonnell binnenvering | Uw Bed Professional

Bonnell Binnenveringmatras

De Bonnell binnenveringmatras is een matrastype dat al ruim 100 jaar verkocht wordt en nog steeds behoorlijk populair is. De matras kenmerkt zich door het verende (deinende) karakter. Dit komt omdat de Bonnell veren allemaal met elkaar verbonden zijn. Zowel aan de bovenkant als aan de onderkant.