Boxsprings

Boxsprings van Uw Bed Professional

Comfortabel slapen, net zoals thuis. Dat is waar de hedendaagse gast steeds meer naar verlangt.

De boxspring vult dit verlangen prima in. Doordat een boxspring is voorzien van een dubbele vering, namelijk in de boxspring en in de matras, geeft deze een comfortabele ervaring.

Uw Bed Professional heeft diverse boxsprings in het assortiment welke speciaal ontwikkeld zijn voor professioneel gebruik. De boxsprings zijn in diverse kleuren, materialen, afmetingen en zowel vlak (niet verstelbaar) als elektrisch verstelbaar verkrijgbaar.

Bonnell Boxsprings

Deze boxspring heeft een traditionele stalen binnenvering.

Bonnell Boxsprings

Deze boxspring heeft een traditionele stalen binnenvering.

Pocketvering boxsprings

Deze boxspring heeft een kern van bijna 500 pocketveren.

Pocketvering boxsprings

Deze boxspring heeft een kern van bijna 500 pocketveren.

Onze boxsprings vinden hun weg naar:

 • Projectinrichters
 • Hotels
 • Vakantieparken
 • Mobile homes
 • Appartementen
 • Scheepvaart
 • Groepsaccommodaties
 • Campings
 • Hostels
 • B&B’s
 • Chaletbouwers

Maar ook consumenten kopen al ruim 10 jaar onze boxsprings via boxspring.nl Wij hebben een grote diversiteit aan type boxsprings. Zo zijn er ‘vlakke’ boxsprings, maar ook elektrisch verstelbare boxsprings. Ook de hoogte van een boxspring kan variëren. Zo flexibel als we zijn in onze bedden en matrassen, zo flexibel zijn wij ook in de mogelijkheden van onze boxsprings.

Wilt u meer informatie of bent u opzoek naar een specifiek model of kleur?
Neem dan contact met ons op.

Boxsprings

Heerlijk slapen in een mooi en goed bed. Dat doe je gegarandeerd met een goede boxspringcombinatie. Hoewel de boxspring al weer vele jaren een onderdeel is van onze slaapcultuur krijgen wij nog redelijk vaak de vraag: ‘wat is nu eigenlijk precies een boxspring’? En dat is best begrijpelijk omdat sommige leveranciers van bedden de term boxspring niet altijd goed gebruiken of uitleggen.

Boxspring betekent letterlijk een ‘kist met veren’. Box = Kist – Springs = Veren. Een boxspring is dan ook eigenlijk een onderstel / onderbak die de drager is voor een matras. 

Uw Bed Professional Brochure

Brochure aanvragen

Meer weten over onze boxsprings en de mogelijkheden? Vraag onze brochure aan.

brochure aanvragen

Het frame

De Basis van een boxspring is een houten of stalen frame. Bij normale boxsprings is er meestal sprake van een vurenhouten frame. Soms wordt er ook gecombineerd met houten vezelplaten zoals Spaanplaat of MDF. Voor sommige projecten wordt ook gewerkt met stalen frames. Dit geeft een degelijke constructie, maar maakt de boxspring ook zwaarder. Het stalen frame is altijd de basis als er een verstelbare bodem in verwerkt wordt. Laat u goed adviseren zodat u altijd de juiste keuze maakt.

Op het boxspringframe komt een interieur van stalen (binnen)veren. Dit kunnen bonnell veren zijn of pocketveren. Dat stalen veren interieur wordt afgedekt met een drukverdeler en ommanteld met schuim en dacron (polyester vlies). Hieromheen komt dan een stof, de meubelstof.

Micro-Pocketvering boxsprings

Deze boxspring heeft een kern van bijna 900 micro-pocketveren.

Micro-Pocketvering boxsprings

Deze boxspring heeft een kern van bijna 900 micro-pocketveren.

Harde box

Deze boxspring bevat geen binnenvering en mag dus ook geen boxspring genoemd worden.

Harde box

Deze ‘box’ bevat geen verend interieur en mag dus ook geen boxspring genoemd worden.

Oorsprong van de boxspring

Doordat de boxspring over het totale ligoppervlak verend is geeft deze een zeer aangenaam ligcomfort. De Boxspring dankt zijn populariteit voornamelijk aan de volgende eigenschappen.

 • In combinatie met binnenveringmatras krijg je een dubbel verend bed, wat niet vergelijkbaar is met een lattenbodem of spiraalbodem.
 • Door te werken met luxe meubelstoffen worden boxsprings echte meubels.
 • Door de sterke constructie zijn boxsprings kraakvrij en duurzaam.

Er zijn verschillende boxsprings leverbaar. Deze zijn als volgt in te delen:

Collectie

Boxspring met Bonnell binnenvering

Deze boxspring heeft een traditionele stalen binnenvering. Bonnellveren hebben een typisch veerkarakter doordat de veren aan de boven- en onderzijde met elkaar verbonden blijven. Dit zorgt ervoor dat er een sterk verband is tussen de veren, maar zorgt ook voor iets meer deining dan bij een pocketvering omdat de veren niet onafhankelijk van elkaar kunnen veren. Het comfort is door zijn veerkarakter zeer populair.

Bonnell

Boxspring met Pocketvering

Deze boxspring heeft een standaard pocketvering interieur met 350 veren p/m2. Iedere stalen veer is apart verpakt in een hoesje (de pocket) welke in het midden met elkaar verbonden zijn. De veren zitten boven- en onderin niet vast aan elkaar en kunnen daardoor onafhankelijk van elkaar bewegen. Hierdoor veert het interieur zeer onafhankelijk en geeft een rustig verend ligcomfort.

Doordat onze pocketveren een veel kleinere diameter hebben dan Bonnellveren, krijg je meer veren per vierkante meter. Dit zorgt ondanks de flexibiliteit van de veren voor een steviger ligcomfort.

Pocketvering

Boxsprings met Micro-Pocketvering

De stugheid en het draagvermogen (t.b.v. zware personen) kan verhoogd worden door de standaard pocketvering te vervangen door een micropocketvering. De diameter van de micropocketvering is nog veel kleiner waardoor het ruim 550 veren p/m2 heeft.

Micro pocketvering

Harde box

Dit is eigenlijk geen boxspring, omdat het geen veren bevat. Het is een volledig houten kist. Hierdoor noemen wij het ook een box en geen boxspring. De constructie is degelijk, maar biedt geen verend ligcomfort. Toch wordt de harde box nog regelmatig gekozen, omdat het goedkoper is dan een verende boxspring, maar toch dezelfde uitstraling heeft. Een harde box heeft ook een nadeel. De matras moet al het gewicht opvangen en slijt hierdoor sneller dan in combinatie met een echte boxspring. Bovendien draagt een harde boxspring niet bij aan een goede ventilatie.

Let dus op! Een harde niet-verende box is dus geen boxspring!

Harde box

Hoog-Laag Verpleegboxspring – Zorgboxspring

Vakantie is voor iedereen en daarom moet het voor iedereen mogelijk zijn om fijn op vakantie te gaan. Ook als er medische ongemakken of beperkingen zijn.

Dan is het fijn als je ook tijdens je vakantie goed verzorgd of zelfs verpleegd kunt worden. Met onze Ellington’s ® Zorgboxspring bent u verzekerd van een heerlijke comfortabele en luxe boxspring waarin maximale zorg kan worden gegevens.

Zorg- Verpleeg boxspring