Dubbeldoek & Seaqual matrashoes

  1. Home
  2. /
  3. Bedtextiel
  4. /
  5. Dubbeldoek en duurzame Seaqual

Matrashoezen gemaakt van Jacquard dubbeldoek of Seaqual ® dubbeldoek

Dubbeldoek is een gebreide matrasstof die tegenwoordig zeer veel ingezet wordt in de matrassen industrie. De belangrijkste redenen hiervoor zijn de souplesse van de stof en de uitstraling.

Matrastijk

Matrassen worden altijd voorzien van bekleding. Deze matrasstof wordt vaak ’tijk’ of ‘matrastijk’ genoemd. Tijk is een wat oudere benaming voor Jaquard geweven damast stof. Maar tegenwoordig voor de naam ’tijk’ zo’n beetje al een algemene naam genoemd voor matrasstoffen.

Jacquard gebreid dubbeldoek

Om een matrasstof een extra mooi uiterlijk te geven wordt dubbeldoek op Jaquard breimachines gemaakt. Hierdoor kunnen logo’s en kleuren aan de stof worden toegevoegd en kunnen bepaalde functies in de stof of matras extra worden gecommuniceerd. In Europa houdt men van lichte / witte stoffen. Dit geeft de gebruiker een schoon en hygiënisch gevoel.

SEAQUAL ® dubbeldoek

Seaqual is een dubbeldoek met een ‘groen’ verhaal. Dankzij de Ocean Clean Up worden jaarlijks tonnen aan afval uit de zee gevist. Dit goede initiatief dat mede door Hollandse innovaties zeer goed geslaagd is heeft er wereldwijd toe geleid dat er meer van dit soort initiatieven zijn opgestart. 

SEAQUAL INITIATIVE

Onder de naam SEAQUAL INITIATIVE is er een internationale community ontstaan die zich verenigen om de oceanen en zeeën weer te ontdoen van de enorme plastic soep. En SEAQUAL INITIATIVE werkt weer samen met SEAQUAL MARINE PLASTIC om het zwerfvuil om te zetten in bruikbaar plastic, zodat fabrikanten en toonaangevende merken dit weer kunnen inzetten om nieuwe duurzame producten te creëren.

SEAQUAL MARINE PLASTIC

Uw Bed Professional werkt onder licentie met matrasstoffen die zijn gemaakt uit garens die weer ontstaan zijn uit SEAQUAL MARINE PLASTIC. U zult zich verbazen over de kwaliteit en het comfort dat onze Seaqual matrasstof u te bieden heeft. Wij hebben er een mooi en comfortabel dubbeldoek van laten maken, waarmee wij onze duurzame matrassen bekleden.

Wilt u ook iets bijdrage aan het milieu en producten aankopen waar minder fosiele grondstoffen voor nodig zijn, dan is dit een mooie start. U draagt bij aan een schonere oceaan en aan een schoner milieu. 

Seaqual logo

Vraag meer informatie aan
    Producten