Bedbodems

Een bedbodem is de drager van uw matras. De bedbodem wordt in een bedombouw geplaatst en rust op de zijriggels of op onderzetpoten.

 1. Home
 2. /
 3. Bedden
 4. /
 5. Bedbodems

Bedbodems

Bedbodem is een algemeen woord dat eigenlijk gaat over de bodem die in een ledikant ligt en waarop de matras komt te liggen. Bij bedbodems wordt vaak gedacht aan lattenbodems, spiraalbodem, maar een boxspring is in feite ook een bedbodem. Aangezien we de boxsprings apart behandelen, gaan we in deze categorie vooral de lattenbodem, spiraalbodem en de staaldraadbodem bespreken.

Vraag meer informatie aan
  Houten lattenbodem Rubin | Uw Bed Professional

  Lattenbodem

  Een lattenbodem is doorgaans een houten frame, met daarin gebogen latten van beukenhout o.i.d. Deze gelaagde latten zorgen voor een voorspanning waardoor een licht verende ondersteuning ontstaat. De kunststof of rubberen kappen verbinden de latten met het frame en kunnen bijdragen aan het ligcomfort. Dit wordt bepaald door het type kap. Lattenbodems zijn er van zeer eenvoudig tot zeer geavanceerd. De laatste passen wij nauwelijks toe in de recreatie- en contractmarkt vanwege de hoge prijs. Maar eenvoudige lattenbodems komen regelmatig voorbij en kunnen prima dienst doen als matrasdrager in een ledikant.

  Metalen spiraalbodem | Uw Bed Professional

  De gevlochten verende spiraalbodem

  Een gevlochten spiraalbodem is een stalen frame met daar tussen een verende, gevlochten spiraalbodem. Deze spiralen worden in elkaar gevlochten en zorgen met elkaar voor een grote oppervlakte spanning. Een goede spiraalbodem is in de breedte gespannen en verbonden aan het stalen frame.

  Comfort van een spiraalbodem

  Deze bodem wordt in de recreatiebranche ingezet als men degelijkheid met comfort wil combineren. Daarnaast is het slanke design in het oog springend. In tegenstelling tot de niet-verende Trasmad bodem is de spiraalbodem wel veren en biedt daardoor een beter ligcomfort.

  Transmad bedbodem metaal | Uw Bed Professional

  Trasmadbodem

  Een staaldraadbodem, meshbase of stalen bedbase is een bedbodem geheel uit staal opgebouwd. Het draadstaal dat doorgaans tussen de 2-3 cm dik is, wordt gevlochten en zorgen voor een niet verende ondersteuning. Een goede draadstaalbodem wordt op voldoende plaatsen ondersteund door stalen dwarssteunen die de bedbodem duurzaam maken. Wij bieden deze bedbodem veelvuldig aan onder de naam Trasmad.