Advies op maat

  Indien u een accommodatie hebt, waarbij u onze hulp nodig heeft bij het tot stand komen van uw project, dan kunt u onze expertise inroepen. Wij bieden u dan ons ‘Advies op Maat’ gratis aan. Zo hebben wij al vele projecten naar tevredenheid afgerond, waarbij onze klanten het niet met een standaard product hadden kunnen realiseren. Een goed advies is goud waard.

  Een korte introductie

  Uw Bed Professional, groothandel en producent in slaapcomfort. Ons bedrijf vindt zijn oorsprong in het Brabantse Kaatsheuvel en is opgericht door Wim Hendriks en John Grootswagers in 2006. Beide heren hebben inmiddels jarenlange ervaring in de bedden- en textielbranche.

  Voor en door professionals

  Wij specialiseren ons in bedden, matrassen en textiel dat gebruikt wordt door professionals. U moet daarbij denken aan vakantieparken, groepsaccommodaties, hotels, hostels, bed & breakfast en andere verblijfsaccommodaties.

  Nieuwe producten door samenwerking

  Ons assortiment sluit meestal naadloos aan op de behoefte van onze klanten. Indien er specifieke wensen of eisen zijn dan creëren of zoeken wij naar het juiste product. Maar de belangrijkste innovaties komen tot stand door samenwerking met onze klanten, die ons iedere keer inspireren. Het Safaribed en de Projecta+ hoezen zijn hier goede voorbeelden van. Dit waren destijds ‘Advies op Maat’ producten die uiteindelijk na wat aanpassingen standaard artikelen zijn geworden.

  Hoge eisen

  Aan onze producten worden hoge eisen gesteld. Predicaten zoals ‘hufterproof’ of ‘brandvertragend’ komt u vaak tegen bij onze producten. Markten veranderen en producten veranderen mee. Dat zie je vaak terug in de modellen, maar ook de eisen waaraan producten moeten voldoen worden continue bijgesteld. Die eisen worden bepaald vanuit overheidswege of vanuit brancheverenigingen, maar ook de mode dringt door tot in de projectwereld, waardoor modellen of kleurstellingen steeds met hun tijd meegaan. Het is onze taak om ons assortiment daar op aan te passen.

  Architectuur

  Bij grote projecten wordt vaak samengewerkt met professionele projectinrichters of binnenhuisarchitecten. Zij adviseren reeds in vroeg stadium de gebruiker / exploitant en drukken een stempel op de keuze van materialen en kleuren. Hierdoor komt het met regelmaat voor dat er niet eerder geproduceerde producten worden bedacht. Ook hier vindt u de juiste partner in Uw Bed Professional. Ons enorme netwerk en samenwerking met een breed scala aan producenten in binnen- en buitenland aangevuld met onze jarenlange expertise zorgen dat u met al uw vragen bij ons terecht kunt.

  Service

  Bij een goed product hoort ook een goede service. Na levering houdt het voor ons niet op maar werken wij door aan de relatie die wij met u zijn aangegaan. Waarom? Omdat dit, naar onze bescheiden mening, het enige unieke punt is waar een bedrijf in kan uitblinken.
  Dus geen lange wachttijden aan de telefoon, maar adequate ondersteuning, daar waar nodig of gevraagd.

  Wij gaan graag met u de uitdaging aan en bieden u graag ‘Advies op Maat’ aan

  Waarom zoveel kwaliteiten

  Er zijn situaties waarbij een basiskwaliteit soms niet toereikend is. Denk aan eigenschappen zoals veiligheid, brandveiligheid, bacteriewerend, ademend, etc. Hiervoor werden varianten op het standaard polyether ontwikkeld. In het algemeen kun je zeggen dat er in de loop van de jaren de volgende groepen zachte polyurethaanschuimen zijn ontwikkeld.

  • Polyester (wordt niet meer als matraskwaliteit verwerkt)
  • Polyether
  • Koudschuim (HR/ High Resilience-Polyurethaan)
  • CM Polyether (Combustion Modified Polyurethaan)
  • CMHR (Combustion Modified High Resilience)

  Innovaties van de laatste jaren

  Wij hebben de afgelopen 7 jaar in meer of mindere maten onze stempel gedrukt op de beddenmarkt. Er zijn onder onze regie nieuwe modellen in de markt gezet of bestaande producten geïnnoveerd. Hieronder ziet u een greep uit die producten. Wij willen hiermee graag aantonen, dat wij een breed spectrum aan mogelijkheden binnen ons bedrijf hebben op het gebied van slapen, want dat hebben al deze producten met elkaar gemeen: slapen! Hieronder enkele ontwikkelingen:

  • Houten ledikanten
  • Sierlijke stalen bedden
  • Stalen stapelbedden
  • Divan- enkele bedden
  • Ruimte besparende bedden of slaapbanken
  • Bijzonder projecten + ontwerpen
  • Boxsprings en matrassen

  Binnen deze segmenten bieden wij regelmatig maatwerk aan. Advies op Maat kan in alle gevallen leiden tot zeer tevreden resultaat.

  Oriëntatie: de eerste fase

  Productontwikkeling begint bij de bron. De wens en het doel van de klant. Deze 2 gaan niet altijd samen. Vaak genoeg maken wij mee dat er in de beginfase nog geen duidelijk doel is gesteld, dat men twijfelt over model, materiaal of kleurkeuze of misschien vinden wij wel dat er verkeerde keuzes gemaakt zijn of dat er te gemakkelijk over essentiële zaken wordt heen gestapt. In die eerste fase mag u van ons een actieve rol verwachten. Onze jarenlange ervaring heeft ons al vaak geholpen bij de adviezen aan onze relaties. U verwacht ten slotte van ons een professionele ondersteuning en een goed advies.

  Het ontwerp: de tweede fase

  Indien de eerste stap gezet is, volgt er vanuit het advies een tekening of proefmodel. Afhankelijk van tijd wordt een keuze gemaakt en bespreken we de eerste plannen / (schaal)modellen of 3D tekening. Zo nodig wordt een proefopstelling gemaakt, waarin de praktijksituatie gesimuleerd wordt. Een belangrijk moment waarin plannen, ideeën en nieuwe inzichten vaak leiden tot aanpassingen van het te ontwikkelen product.

  De offerte: de derde fase

  Uiteraard wordt in de eerste fase stil gestaan bij het budget, want een budget is er altijd. Het budget loopt altijd parallel mee gedurende het project. Tenslotte is een product ontwikkelen dat niet betaald wordt een zinloze actie. Echter durven wij soms ook de lat hoger te leggen dan de klant om te laten zien waar mogelijkheden en kansen liggen.
  Indien de offerte en de eerste productpresentatie op elkaar lijken aan te sluiten wordt overgegaan tot de productieplanning van een definitief model. Indien het om een relatief eenvoudig product gaat, kan ook worden overgegaan naar het verstrekken van de order.

  De levering: de vierde fase

  Keurig op tijd geleverd en degelijk verpakt worden de producten in overleg met de klant op de juiste locatie afgeleverd. Wij werken bij grote projecten samen met vaste partners. Bij kleinere projecten hebben wij ook eigen vervoer waarmee wij de producten afleveren.

  De montage: de vijfde fase

  Als alle producten op de plaats van bestemming zijn aangekomen moet alles goed gemonteerd en geplaatst worden. Vaak neemt de klant de montage voor eigen rekening, gewoon omdat het geld bespaart en veel producten zeer eenvoudig te monteren zijn. Soms doen wij in overleg de montage of hebben wij gespecialiseerde partners die het inhuizen en monteren voor u en ons uit handen nemen.

  De evaluatie: de laatste fase

  Nadat alle producten geleverd en gemonteerd zijn komen wij nog eens bij u langs om onze en uw ervaringen te evalueren. Hierdoor leren wij van uw en onze ervaringen en kunnen wij onze kwaliteit vasthouden en zo nodig verbeteren.