Duurzaamheid voorop

De vraag naar duurzame gebruiksgoederen is de afgelopen jaren enorm toegenomen. Het bedrijfsleven staat onder sterke druk om een substantiële bijdrage te leveren aan de ontwikkeling van duurzame goederen, en dit geldt ook voor de beddenindustrie. 

Bij Uw Bed Professional hechten we veel waarde aan maatschappelijk verantwoord ondernemen. We hebben onszelf het doel gesteld om de CO2-uitstoot bij de productie van onze matrassen sterk te verminderen en ons productieproces te optimaliseren voor recycling. Daarmee willen wij het voor onze klanten mogelijk maken om duurzaam slapen na te streven. 

Duurzaam slapen draagt bij

Op onze planeet zijn er miljarden mensen die dagelijks slapen. Naast bedden in particuliere huizen zijn er wereldwijd ook nog miljoenen professionele accommodaties die bedden nodig hebben. De beddenindustrie draagt daarin aanzienlijk bij aan de immense hoeveelheid afval wereldwijd. Het is bijna onvoorstelbaar hoeveel gebruikte bedden we gedurende een mensenleven wereldwijd produceren. Daarom is het belangrijk dat we allen ons steentje bijdragen aan het verminderen van deze enorme afvalberg en duurzaam slapen als een integraal onderdeel van onze levenskeuzes maken.

De duurzame vraag vanuit de markt

De leisuremarkt, die onder andere hotels, hostels, groepsaccommodaties en vakantieparken omvat, streeft ernaar steeds meer bij te dragen aan de vermindering van de afvalberg en CO2-uitstoot. Voor een duurzamere recreatiebranche zijn doelen nodig, en deze zijn vastgelegd in normen die zijn opgesteld door de Foundation for Environmental Education. Deze organisatie heeft het Green Key-label ontwikkeld voor de recreatiebranche, waarbij bedrijven in deze sector worden beoordeeld op duurzaamheid. Green Key is het grootste duurzaamheidskeurmerk voor de toeristische en recreatieve branche in Nederland.

Als leverancier voor recreatieondernemingen begrijpen wij maar al te goed dat u streeft naar een duurzame certificering. Om een Green Key-certificering te verkrijgen, moeten locaties onder andere duurzame keuzes maken op het gebied van afvalverwerking en duurzaam inkopen. Daarom bent u op zoek naar een partner die u een passend duurzaam aanbod kan doen op deze vlakken. Bij Uw Bed Professional snappen we uw behoefte en bieden we diverse manieren om samen met u aan duurzaam ondernemen te werken. Hierdoor ligt een duurzame certificering voor u binnen handbereik. In ons assortiment bieden wij u bedtextiel dat Green Key Approved is. 

Bij Uw Bed Professional spelen we hier actief op in

Bij Uw Bed Professional nemen we onze verantwoordelijkheid serieus en streven we ernaar bij te dragen aan een beter milieu. Duurzaam ondernemen en matrasrecycling vormen een integraal onderdeel van onze visie. We leveren een aanzienlijke bijdrage aan duurzaamheid door de ontwikkeling van recyclebare matrassen en bedtextiel. Daarnaast richten we onze inspanningen op meerdere facetten binnen onze organisatie om duurzaam slapen te bevorderen.
Binnenkort vertellen we u hier op onze website meer over. 

Meer weten over duurzaamheid?

Wilt u nu alvast meer weten over hoe wij bij Uw Bed Professional duurzaam slapen mogelijk maken? Neem dan contact met ons op. 

We denken graag met u mee over duurzame oplossingen voor uw accommodatie. Mail naar advies@uwbedpro.nl of bel 088-3322310.