Uw Bed Professional: Gegarandeerde veiligheid

Overal waar meerdere mensen bij elkaar slapen hebben beheerders of exploitanten van verblijfsaccommodaties de morele plicht om de veiligheid en hygiëne van hun gasten te waarborgen. Bij overheidsinstanties of organisaties die onder toezicht staan van overheden worden steeds vaker officiële veiligheidsnormen gehanteerd.

Het belang van standaardisering

Een stevig ‘bedje’ of een tijkje tegen smeulende sigaretten is geen garantie dat u ook daadwerkelijk een veilige slaapplaats aanbiedt. (Inter-)nationale overheden leggen steeds vaker bepaalde eisen vast bij huisvesting in de zorg en andere instanties. Diverse instituten hebben hierdoor in de loop der jaren veiligheidstesten ontwikkeld die genormaliseerd worden. Zo kunnen controlerende instanties naar deze testen refereren en weet iedereen waarover hij praat.

Brandveiligheid

In onze beddenindustrie worden veel soorten materialen gebruikt om matrassen/ bedden te produceren. De schuimindustrie loopt al vele jaren voorop met de productie van brandvertragende en onbrandbare schuimkwaliteiten. In sommige landen is een lucifer- of sigarettest al voldoende, terwijl andere landen in de basis veel strengere brandnormen verplicht stellen. Langzamerhand zien wij dat ook overheden deze normen overnemen. Ook komen er steeds meer (meubel-) stoffen die brandvertragend worden aangeboden.

Veiligheidsnormen voor bedden

Met name bij stapelbedden die veel in groepsaccommodaties, hostels en vakantieparken worden toegepast, moeten op een aantal kritieke punten worden getest. Het gevaar op instorten en omvallen (sterkte /stabiliteit), verhanging (uitstekende punten), vluchtveiligheid (tussenruimte), scherpe onderdelen (bescherming huid /ledematen) vandalisme (sterkte /borging) zijn punten die in de standaard testnormen extra onder de loep worden genomen.

Eigen gecertificeerde producten

Uw Bed Professional is in 2006 opgericht en heeft zich in de afgelopen 12,5 jaar ontwikkeld als een serieuze aanbieder en producent van boxsprings, matrassen en stapelbedden aan de hotel- en vrijetijdsmarkt. Onze doelgroep (klanten) vragen in toenemende maten naar goedgekeurde bedden. Daarom zijn wij sinds enkele jaren bezig om ons programma uit te breiden met gecertificeerde bedden, matrassen en bedtextiel. Inmiddels hebben wij een indrukwekkend aantal certificaten beschikbaar en deze zullen in de komende jaren worden uitgebreid.

Stapelbedden voldoen aan de EN-747-1/2 en matrassen aan de BS-5852-part2 (Crib-5)