EN-747 1/2 – Uw zekerheid voor een veilig stapelbed

EN-747-1-2: Uw zekerheid voor een veilig stapelbed

Veilig slapen, goed voor uw nachtrust en dat van uw gasten. Wat fijn als u tegen uw gasten kunt zeggen, dat uw bedden volgens de strengste Europese norm geproduceerd zijn.

De Europese Norm voor stapelbedden is de EN-747-1-2

De EN-747-1-2 is die strengste norm. Onze bedden* voldoen aan deze testnorm. Bij de ontwikkeling van deze bedden wordt in overleg met geaccrediteerde testorganisaties bepaald, waar nodig de bedden nog verbeterd kunnen worden.

Een enorme waslijst aan criteria worden ons opgelegd om te zorgen dat de bedden de strenge testen kunnen doorstaan. Tevens wordt ook jaren daarna toegezien, dat wij geen wijzigingen toepassen, zodat wij en u altijd verzekerd zijn dat de bedden net zo veilig zijn als dat bij het testen is vastgesteld.

De 2 stapelbedden die aan deze strenge test (EN-747-1-2) voldoen zijn: Stapelbed Mike en Stapelbed Robuusta.

EN747-1 en EN747-2 zijn Europese normen die zijn gemaakt om de veiligheid van hoogslapers en stapelbedden te testen. Deze normen omvatten testmethoden en eisen voor de constructie, sterkte, veiligheid en gebruiksvriendelijkheid van stapelbedden, etagebedden en hoogslapers.

EN747-1 behandelt de algemene veiligheidseisen voor stapelbedden, terwijl EN747-2 specifieke eisen stelt voor hoogslapers. De tests omvatten onder meer het meten van de afstand tussen de spijlen van de zijwanden, de sterkte van de bedconstructie en het vermogen om het bed te monteren en te demonteren zonder schade aan de structuur.

Om te voldoen aan de EN747-normen, moeten hoogslapers en stapelbedden worden getest en gecertificeerd door een geaccrediteerde testinstantie. Wij hebben ons bedden door Veritas laten testen. Het certificaat kan op verzoek toegestuurd worden. De normen zijn ontworpen om ervoor te zorgen dat de bedden veilig zijn voor gebruik door zowel volwassenen als kinderen, en om ongevallen en letsel te voorkomen.

Als consument is het belangrijk om te controleren of het hoogslaper of stapelbed dat u koopt voldoet aan de EN747-normen en dat het is gecertificeerd door een geaccrediteerde testinstantie. Dit zorgt ervoor dat het bed veilig is voor gebruik en voldoet aan de geldende veiligheidsnormen.

Met deze normen zijn u en uw gasten verzekerd van een veilig en duurzaam stapelbed.