Het nieuwe slapen, hygiëne, comfort & gemak

Het nieuwe slapen – meer aandacht voor hygiëne, comfort en gemak

Bron: Rubriek Vakinfo, redactioneel artikel door Jaap van Sandijk, Recreactie, uitgave Juli 2016

De consument (gast) is zich de laatste jaren een stuk bewuster geworden van het belang van hygiëne, veiligheid en comfort op het gebied van bedden. Tegelijkertijd zijn er verschillende innovatieve producten op de markt gekomen die hierop inspelen. En die tegelijkertijd voor u de werkdruk verlagen. Je kunt rustig spreken van Het Nieuwe Slapen. Hygiëne, Gemak, Comfort en Veiligheid kunnen tegenwoordig gewoon samengaan bij het creëren van goed slaapcomfort.

Het Nieuwe Slapen

Hygiëne, comfort en gemak. Drie begrippen die niet alleen voor uw gast, maar ook voor u als ondernemer belangrijk zijn als het aankomt op bedden. Maar waarom worden deze steeds belangrijker? En hoe speelt u daar op in?

Door onze moderne levenswijze worden we steeds gevoeliger voor stofjes en beestjes als huismijten en bedwantsen. We worden resistent en daardoor steeds vatbaarder voor bacteriën en ongedierte. Ook hebben steeds meer mensen incontinentie (naar schatting 750 duizend Nederlanders). Hygiëne is daarom belangrijk. Hiervoor zijn speciale moltons en matrashoezen ontworpen. Deze hoezen zijn onder meer volledig beschermend, brandvertragend, vuilafstotend, bacteriewerend en kookwasbestendig. Beestjes kunnen zich niet nestelen. Bovendien zorgen deze matrashoezen ervoor dat uw matrassen langer meegaan. Ze voorkomen dat uw matrassen bloot komen te staan aan de grootste “verouderaars” UV-straling, warmte en vocht. Daarnaast kan uw personeel dankzij de matrashoezen het werk snel, gemakkelijk en hygiënisch uitvoeren.

Boxsprings

De groeiende vraag naar comfortabele bedden heeft de boxspring ook in de recreatiemarkt op de kaart gezet. Boxsprings zijn niet alleen duurzaam, maar ook populair onder gasten. Doordat deze zijn voorzien van een dubbele vering, namelijk in de boxspring en in de matras, geeft deze een comfortabele ervaring. Waar moet u op letten bij de aanschaf van een boxspring?

  • Koop geen doorsnee consumentenproduct. Deze worden gemaakt van (goedkope) vurenhouten frames. Professionele, speciaal voor de recreatieve markt gemaakte boxsprings hebben een andere constructie en bestaan uit stalen frames. Deze zijn veel lichter in gewicht, waardoor uw personeel fysiek wordt ontzien.
  • Kies voor stevig ligcomfort. De gemiddelde Nederlander is groot en stevig gebouwd. Door voor stevig ligcomfort te kiezen, kiest u ook voor duurzaamheid. Dat is ook milieubesparend en het kost u nauwelijks meer.
  • Kies voor gemak. Wist u dat er tegenwoordig boxsprings met anti-slip lagen bestaan en koppelklemmen? Dit maakt het gemakkelijker voor u en comfortabeler voor uw klant.

Met dank aan: Jaap van Sandijk